León - Sahagún - Benavente


Del 05/10/2024 al 09/10/2024
5 dies
per persona 705 Queden places lliures
  • Del 05/10/2024
    al 09/10/2024
  • 5 dies
  • Bus
  • Ruta de pobles
  • Arquitectura
  • Història

  • Ximo Corts

Descripció

León - Sahagún - Benavente

Només per la seua catedral es justifica qualsevol viatge a León. Però no només. La capital de l'antic regne de Lleó guarda tantes joies que en fil per randa hem decidit donar-li més d'un dia per gaudir sense fre dels seus tresors. San Isidoro, un dels conjunts romànics més destacats amb el panteó reial, o la casa botines en aquest cas obra del genial Antoni Gaudí a més el convent i hospital de Sant Marc, el palau de los Guzmanes d'un esplendorós renaixement i un etcètera llarguíssim. No oblidem el barrio humedo on podem degustar la sabrosa i rica cuina lleonesa de gran contundencia. A prop de Lleó trobem, a més, peces d'art de primera magnitut: San Miguel de Escalada obra cimera del mossàrab pre-romànic o Sahagún que conserva les esglésies mudèjars d'una monumentalitat a prova del temps. Tot un viatge replet d'art, arquitectura i paisatge a l'estil Fil per randa.

Inclou

  • Itinerari en Bus
  • 2 Mitjes Pensions
  • Hotel i desdejuni
  • Assegurança de viatge
  • Guia FPR

No Inclou

  • Entrades als monuments

Opcions

  • Habitació individual + 210 €
  • Assegurança cancel·lació + 20 €

Guia

Ens acompanyarà:

Ximo Corts
Professor i especialista en música antiga.

Preu

El preu d'aquest viatge és de 705 €


Programació

5 octubre. València – León.

Concentració a les 08.00h del matí a Nuevo Centro (Expo Hotel). Hotel al centre de León. Sopar.

 

6 Octubre. León- La Catedral i San Isidoro- Barrio Húmedo.

Evoca, oh viajero, los monumentos que aún ennoblecen la insigne y regia ciudad de León.. De todas las épocas, de todas las dominaciones y vicisitudes que por ella pasaron, quédanle espléndidos vestigios y venerables testimonios”. José María Quadrado Nieto. Així comença el capítol dedicat a la ciutat de Lleó descrit pel menorquí Josep Maria Quadrado Nieto, al segle XIX, lloant l'esplèndida capital d'aquell regne que va ser Lleó. Nosaltres li dedicarem el matí primer a conèixer, envoltar, penetrar, meravellar-nos, delectar-nos amb la seua catedral. Obra monumental d'un gòtic "francés" traslladat amb èxit i alegria a les terres del nord de la península Ibèrica. A més, San Isidoro amb el panteó reial en aquest cas obra cimera del romànic a Espanya, on ens fascinarà el desplegament pictòric de les voltes així com els capitells que la sustenten. Després de dinar per lliure al Barrio Húmedo. Farem un passeig per endinsar-nos en la vila medieval. Després temps lliure.

 

7 octubre. Grajal De Campos - Sahagún.

El xicotet poblet de Grajal de Campos amb poc més de dos-cents habitants, situat en la comarca històrica de Tierra de Campos i actualment a la província de Lleó té un fastuós patrimoni històric i monumental: El Castell del segle XVI i el palau de Los Vega- virrei de Sicília- renaixentista i el conjunt típic lleonés del poble. Després de les visites anirem a Sahagún. El seu patrimoni és grandiós: Les esglésies de San Lorenzo, San Tirso,obra cimera del mudèjar lleonés, o les ruïnes del monestir Real de San Benito ens acabaran de regalar les visites del dia. Després tornarem a Lleó. Sopar.

 

8 octubre. León- San Marcos-Casa Botines-San Miguel De Escalada.

Ferran el catòlic, al segle XVI, fa una donació a l'hospital de "los pobres de Cristo" per a la reconstrucció de l'edifici que estava en molt mal estat. L'hospital i convent de Sant Marc és una obra cimera de l'arquitectura renaixentista, la seua façana és esplèndida, viva, plena de matisos, elegant. A més l'església d'un gòtic fi, net, sobri. Després canviem d'argument i anem a la casa Botines. Simón Fernández i Mariano Andrés eren socis i propietaris d'un magatzem de teixits i una casa de canvi en Lleó, i encarregaren en 1887 a Antoni Gaudí el disseny d'un nou edifici en la ciutat que els permetera ampliar el negoci. La visitarem. Per últim, tenim una excursió a San Miguel de Escalada del que podem afirmar que és dels pocs testimonis que queden d'aquella llunyana època dels mossàrabs. Temps lliure.

 

9 octubre. Benavente. València.

El dia de tornada l'aprofitarem per a visitar dues joies a la ciutat de Benavente. Santa Maria del Azogue, barreig d'estils de pretensió catedralícia i la Torre del Caracol, actualment en el parador nacional i que conté un enteixinat morisc de gran bellesa. Després tornarem a València.

 

HOTEL

 LEÓN  BARCELÓ CONDE LUNA 4*

 




Visitarem